Комплекс натуральних вітамінів Fitline Q10 Plus, 30 мл
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Коензим Q10 — «вітамін молодості». «Ми вважаємо Q10 набагато ефективнішим засобом у лікуванні стенокардії, ніж усі ліки». Професор Хіаса, Японія.
Підвищує забезпечення клітин організму енергією та зміцнює імунну систему.
З активним розвитком науки про вітаміни, був виділений коензим Q10 або убіхінон (що в перекладі з латини означає «що є всюди»). Довгий час медики та біохіміки не могли визначити роль убіхінона в організмі людини та аж до кінця 70-х років минулого століття в підручниках біохімії про нього писали — дія до кінця не ясно. І тільки 1978 р. американський вчений Пітер Мітчелл за розробленням теорії дії коферменту Q10 отримав Нобелівську премію. Але тільки міжнародна команда розробників PM International зуміла розробити (і запатентувати) коензим Q10 у міцеливаному (водорозчинному) вигляді (MicroSolve® технологія).
СВІЙСТВА АКТИВНИХ ІНГРЕДІЄНТІВ
КОЕНЗИМ Q10 (УБИХІНОН) — речовина ендогенної природи, яка є в кожній клітині організму людини та відіграє найважливішу роль у процесах енергоутворення. Ця речовина має циклічну будову та є коферментом (так називають речовини, без яких не «працюють» ферменти). Кофермент Q10 є життєво важливою ланкою в ланцюзі забезпечення клітин організму необхідними біохімічними компонентами; сприяє ефективнішому використанню кисню; є сильним антиоксидантом, який нейтралізує ушкоджувальний дія вільних радикалів, що утворюються в організмі людини під впливом опромінення, стресів, хімікатів.
Вчені зазначають, що кофермент Q10 має захисну дію на серці, а також сприяє зміцненню імунної системи.
Приймання коферменту Q10 сприяє нормалізації підвищеного та зниженого артеріального тиску та стабілізації нормального тиску.
Доведено, що програми зниження ваги «працюють» ефективніше та надійніше, якщо в них передбачене вживання коферменту Q10.
Лікарі зазначають, що в післяопераційному періоді пацієнти, які приймають кофермент Q10, швидше повертаються до нормального стану та досягають помітного поліпшення результатів одужання.
Провідні геронтологічні центри світу є головними споживачами цього продукту, оскільки було встановлено, що наявність в організмі коферменту Q10 сприяє уповільненню процесів старіння. Відомо, що здатність організму синтезувати кофермент Q10 знижується з віком, тому застосування цього продукту робить найпомітніший вплив у осіб зрілого та старшого віку. У разі зниження синтезу убіхінону з'являється стомлюваність, порушення роботи серця, ослаблення імунітету, зниження активності. Фізіологічне зниження рівня коензиму Q10 в організмі, незалежно від способу життя і стану здоров'я, починається після 20-річчя. Також до дефіциту Q10 призводять різні захворювання, ліки, інтенсивні розумові та фізичні навантаження, порушення в обміні речовин. Заповнення нестачі в організмі Q10 за допомогою харчових продуктів неможливе, з цим можуть впоратися лише продукти додаткового живлення. Дефіцитом коферменту Q10 можуть бути зумовлені захворювання періодонту, цукровий діабет, м'язова дистрофія. Вчені вважають, що кофермент Q10 має нейтралізувальну дію на гістамін, що може бути корисним для людей, які страждають на алергію, бронхіальну астму, респіраторні захворювання.
Кофермент Q10 широко застосовується в Японії. Японські дослідники встановили, що Q10 має захисну дію на шлунок і дванадцятипалої кишки, прискорює процеси загоєння під час гастритів, виразок шлунка та дванадцятипалої кишки. 20 відсотків Японії приймають коензим Q10 щодня. І саме Японія посідає перше місце за тривалістю життя! Кількість коферменту Q10 зменшується в організмі з віком, тому його треба додавати додатково до дієти, особливо для людей віком від 30 років. Приймання Коензиму Q10 знижує ризик виникнення інфаркту, уповільнює старіння клітин, сприяє нормалізації тиску, допомагає у разі різних кардіологічних захворювань, атеросклерозу, аритмії, різних форм астми, пародонтозу, ожиріння, цукрового діабеті. Саме завдяки коензиму Q10 в організмі виробляється 95 відсотків всієї клітинної енергії. Джерелами коферменту Q10 є маферель, лосось, сардини, яловичина, арахіс, шпинат.